Sebze soğuk hava deposu kurulumunda depolanacak ürünlerin sebze olması halinde buna uygun standartlarda ve koşullarda soğuk hava deposu kurulumu yapılmalıdır.
İçindekiler
ToggleSebze soğuk hava deposu
Ticarete konu olan sebzeler de hasadın ardından en ideal şekilde korunması ve bozulmadan muhafaza edilebilmesi için özel hazırlanan soğuk hava depolarına alınmalıdır. Sebzelerin tazeliğini ilk günkü gibi koruyarak hasattan sonra tüketiciye ideal biçimde oluşturulması için soğuk hava deposunda özel olarak stoklanması gerekir.
Çünkü sebzeler, türüne göre değişen sıcaklık derecelerinde ve uygun koşullarda depolanınca taze haldeki niteliklerini uzun sürelerde koruyabilme özelliğine sahiptir.
Soğuk hava deposuna alınacak sebzelerin hasattan sonra hastalıksız, yeknesak ve standart seviyede olması önemlidir. Türkiye’deki soğuk hava depolarında belli başlı sebzelerin depolandığı, geriye kalan çeşitlerin ise buzhaneye alınmadan taze olarak tüketildiği görülmektedir. Türkiye’deki önem sırasına göre bazı sebze türlerinin depolama koşulları farklılık göstermektedir.
Soğuk hava depolarında muhafaza edilen sebzeler farklı koşullarda saklanmalıdır. Hasat sonrası sebzelerin yapısında değişim çok çabuk bir şekilde ortaya çıktığı ve gözle görüldüğü için zaman kaybetmeden buzhanede ideal koşullar alına alınması gerekir. Tüketiciye ulaşan sebzelerin ilk günkü tazeliğini koruması ve görsel olarak da bozulmaması için buzhane depolaması çok önem taşımaktadır. Ağaçta veya toprakta olgunlaşma fazla beklendiği takdirde sebzelerin depolama ömrü de azalacaktır. Bu yüzden depolama koşulları kadar, hasat zamanında ideal şekilde hareket etmek de önemlidir.
Sebze Soğuk Hava Deposu Maliyeti
Soğuk hava deposu maliyeti hakkında detaylı bilgi almak için diğer konumuzu ziyaret edebilirsiniz.
Soğuk hava deposunda sebzeler için özel tasarım ve projelendirme yapılacaksa, odanın duvar, tavan ve zemin kısımlarında poliüretan dolgulu sandviç paneller kullanılmalıdır. Buzhane zemini büyük metrekarelere ulaşan depolarda, XPS polistren zemin izolasyonu veya poliüreten püskürtme zemin üzerine demir ile güçlendirilmiş beton dökülür.
Sebze soğuk hava deposu kurulumu
Uzun yıllar boyunca standart bakım dışında ekstra bir masrafla karşılaşmadan sebze soğuk hava deposu kurulumu avantajlarından yararlanmak için tecrübeli ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.
Bu alanda soğuk hava deposunda kullanacağınız sebzelerin türüne göre en ideal koşullara ulaşabilmek için deneyimli ekibimizden profesyonel destek alabilirsiniz.
Firmamız faaliyetlerine başladığı günden bu yana Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimizin taleplerine ve ihtiyaçlarına uygun sebze soğuk hava deposu tasarımı ve kurulumu gerçekleştirmektedir. Deneyimli personel kadrosu ve birinci sınıf kalitedeki materyal seçimi sayesinde kaliteli ve kullanışlı soğuk hava depoları imal edilmektedir.
Sebze soğuk hava depo kurulumu
Firmamızın sebze depolama işlerinde kullanılan soğuk hava deposu kurulumunda üretmiş olduğu paneller, iki saç arasında poliüretan dolgulu olup dış yüzeyleri de hijyeniktir. Sebze buzhanelerinin kurulumunda, zeminde dayanıklı ve kaymaya karşı özel yüzeyi bulunan plywood kaplamalı zemin panelleri kullanılmaktadır.
Panel yüzeyleri aynı malzemeden üretilmiş özel aksesuarlar ile desteklenmektedir. Soğuk hava deposunun aydınlatılması için soğuğa dayanıklı özel armatür ve aydınlatma tesisatı sunulmaktadır. Menteşeli tip kapılar dışında standart sürgülü tip kapılar da ihtiyaçlara göre sunulmaktadır.
Sebze soğuk hava deposu kaç derece olmalı?
Depoya konan ürünlerin muhafaza edilirken ki sıcaklık dereceleri birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Bu yüzden soğuk hava depolarında doğru sıcaklığın tespit edilip kullanılması, ürünlerin deforme olmadan uzun ömürlü olabilmesi açısından çok büyük önem taşımaktadır. Sebze depolarında sıcaklığın 1 derece yükseltilmesi, depo ömründe yüzde 13 seviyesinde kayıp yaşatmaktadır. Soğuk sebze depolamada ürün donma sıcaklığından 1-2° C yüksek sıcaklıklarda depolanmalıdır.