Et soğuk hava deposu tesislerinde en önemli unsurların başında soğuk zincirin aksamdan devam etmesi husus gelir.
Canlı hayvanların çeşitli prosedürler uygulandıktan sonra besleyici bir gıda ürününe dönüştürülmesi, gıda içinde yer alan et sektörünün temel taşıdır. Mezbahalarda kesim yapıldıktan sonra etlerin işleme alanlarında paketlenip soğuk hava depolarında muhafaza edilmesi bu sürecin sistematiğini oluşturur.
İçindekiler
ToggleEt soğuk hava deposu
Et ve et ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihtiyaç duydukları temel yapılardan biri de et soğuk hava depolarıdır. Çünkü etin taze ve düzenli sevkiyatı için soğuk hava depolarının da belirli standartlara uygun koşullarda hazırlanıp kurulmuş olması gerekir.
Türkiye’de et ve et ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların, kesimhaneleri genellikle yerleşim yerlerinin dışında kalmaktadır. Şehir merkezlerine uzak olmayan kırsal alanlara inşa edilen mezbahalar ile tüketici arasındaki et tedarik zincirinin bozulmaması adına soğuk hava depolarının profesyonel şekilde kurulması çok önemlidir. Taze et ihtiyacı bu sayede sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
Et Soğuk Hava Deposu Maliyeti
Soğuk hava deposu maliyeti hakkında detaylı bilgi almak için diğer konumuzu ziyaret edebilirsiniz.
Gıda ürünü olarak et, çok çabuk bozulabilen ve ısı hassasiyeti yüksek bir yiyecektir. Bu yüzden hayvanın kesildiği ve çeşitli prosedürler ile etin işlendiği andan, sevk olacağı noktaya kadarki sürecin her anında optimum sıcaklık koşullarının korunması gerekir. Aynı zamanda et depolama ve sevkiyatında ortam koşullarında önem arz eden bir diğer faktör de bağıl nemdir. Dolayısıyla profesyonel seviyede kurulan et soğuk hava deposunun ısı koşullarının yanında bağıl nem koşullarına da özen gösterilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Et soğuk hava deposu kurulumu
Kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren firmamız, profesyonel seviyede et soğuk hava depoları imal edip kurulum işlemlerini gerçekleştirmektedir. Özel ticari şirketler, kamu kuruluşları veya kooperatiflerin talep ve isteklerine göre en uygun şartlarda et depolama kurulumu gerçekleştiren firmamızı siz de tercih edebilirsiniz.
Et soğuk hava depoları, etin farklı özeliklerine ve türüne göre farklı koşullarda imal edilebilmektedir. Etler için özel dondurulmuş soğuk odalar şeklinde tasarlanan buzhane depolarında karkas, kemiksiz ya da parça et olarak farklı özellikler söz konusudur. Et soğuk hava depolarının sınıflandırılmasında genellikle şu sıralama yapılmaktadır:
- Karkas soğuk depolar,
- Kısa süreli muhafaza soğuk depolar,
- Uzun süreli soğuk muhafaza depolar ve
- Dağıtım amaçlı soğuk depolar
Bu sınıflar içinde karkas soğuk hava depoları, kesimhaneler için oldukça önemli bir yere sahiptir. Çünkü kesim işleminden sonra taze etin ilk olarak soğutma işlemine tutulduğu odaların başında bunlar yer almaktadır.
Kaliteli ve uygun maliyetli koşullarda et soğuk hava deposu sahibi olmak için deneyimli personelimiz ile iletişime geçmeniz yeterlidir. Düşük hava sıcaklığına, yüksek hava hızına, yüksek bağıl neme ve yüksek soğutma kapasitesine sahip olan depolama ihtiyaçları için siz de güvenilir hizmet sunan firmamızdan destek alabilirsiniz.